Tongeren en de omgeving

 

Haspengouw g

 

Tongeren ligt in het prachtige Haspengouw. Dit is na Zuid-Tirol de grootste fruitstreek van Europa. Haspengouw is ook een kastelenlandschap met burchten, religieuze monumenten en mergelgrotten die je onderdompelen in het rijke verleden. Met Romeinse ruïnes en middeleeuwse restanten in Tongeren, de oudste stad van België. En vooral: met gulle inwoners die je graag verwennen met de vele lokale specialiteiten die het vruchtbare landschap voortbrengt.

 

Adelijk Bilzen

 

Waterburchten, kasteeldomeinen, prachtige landhuizen, … De adel drukte eeuwenlang haar stempel op deze regio. Parel aan de kroon? De imposante landcommanderij Alden Biesen. Ontdek de Landcommanderij na zonsondergang met de topattractie Bilzen Mysteries. Uniek in Europa!
Bilzen is ook een gezellige stad, met een sfeervol historisch centrum en leuke winkels.

 

www.bilzen.be

 

 

Veelzijdig Riemst

 

In de omgeving van Riemst strekt zich onder je voeten een kilometerslang gangenstelsel uit, de mergelgrotten. Hier tref je fossielen, tekeningen van prehistorische dieren, champignonkwekerijen en zelfs vleermuizenkolonies aan.

 

www.riemst.be

 

 

Bruisend Sint-Truiden

 

De gezellige Grote Markt nodigt je uit tot genieten en proeven. In de brouwerijen van Sint-Truiden kan je de smaken van Haspengouw ervaren. Sint-Truiden is ook een bruisende fruitstad. De prachtige omgeving verken je het best al wandelend of met de fiets.

 

www.toerisme-sint-truiden.be

 

 

Borgloon, parel met pit

 

Een gezellig stadje in het hart van de fruitstreek, waar verleden en heden  elkaar kruisen, waar kunst en natuur een eenheid vormen, waar een bloesemzee verandert in een fruittuin, waar mensen je warm ontvangen. Borgloon is het hoogst gelegen historisch stadje van Vlaanderen. Je kan er dan ook al wandelend of met de fiets genieten van prachtige panorama’s, het hele jaar door de moeite waard.

 

www.borgloon.be

 

 

Heilig Hoeselt

 

De kapel van de Kluis van Vrijhern is een exacte kopie van het Heilig Huisje in het Italiaans bedevaartsoord Loreto én … de start van mooie wandelingen. Op verschillende plekken word je beloond met prachtige panorama’s.

 

www.toerismehoeselt.be

 

 

Glooiend Kortessem

 

Vanuit het mooie dorpje Zammelen starten drie wandelingen door vochtig Haspengouw. Historische paden en kerkwegels leiden je door een sterk glooiend landschap. De Mombeek kronkelt langs je door de vallei.

 

www.kortessem.be

 

 

Landelijk heers

 

Heeft Heers unieke troeven voor een onvergetelijk verblijf? Absoluut! Rust, gastvrijheid, natuur, geschiedenis en héél veel mogelijkheden om met je gezin de ultieme ontspanning te beleven. Als een volle fruitmand waaruit je de lekkerste ervaringen plukt.

 

www.heers.be

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley