Euro-Children zoekt gastgezinnen

Euro-Children zoekt Vlaamse gastgezinnen voor kinderen uit probleemgebieden in Europa. Dit jaar worden er 25 kinderen verwacht waarvan 15 jongens en meisjes tussen 8 en 12 jaar voor de eerste maal in Vlaanderen op vakantie komen. Van deze laaste zijn er 9 uit het zuidoosten van Wit-Rusland, ongeveer 100 km van Tsjernobyl, en 6 uit Kroatië en Bosnië & Herzegovina.

 

Alhoewel de nucleaire ramp in Tsjernobyl al dateert van 26 april 1986, zijn de gevolgen nog steeds actueel. Van de miljoenen mensen die destijds werden blootgesteld aan een te hoge stralingsdosis, zijn er inmiddels duizenden overleden. De opgelopen radioactviteit heeft voor velen pas jaren later geleid tot kanker.

 

De nieuwe kinderen uit Slovakije komen voornamelijk uit gezinnen waar geen vader aanwezig is en waar de moeder alleen instaat voor het gezin.

 

Wat Kroatië betreft gaat het vooral over kinderen die het thuis moeilijk hebben en waar het inkomen laag ligt.

 

Wil jij graag een van deze kinderen opvangen als gastgezin? Neem dan contact op met Euro-Children via het nummer 0495 67 82 37, info@eurochildren.be of via de website www.eurochildren.be.

 

Euro-children 

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley