Baloise Belgium Tour

Zondag 27 mei 2018 is Tongeren  onze stad voor de derde keer gaststad voor de slotetappe van de Baloise Belgium Tour. Op het einde van de rit zijn er twee plaatselijke ronden van 16 km, volledig op Tongers grondgebied. Omstreeks 14.00 uur is er bovendien nog een doortocht aan de aankomst op de Elisabethwal. Daar ziet u de wielrenners drie keer passeren. De aankomst is voorzien rond 16.30 uur. Op de Elisabethwal is de volledige wedstrijd op een groot scherm te volgen (rechtstreekse uitzending VRT).

 

De Baloise Belgium Tour geeft u een unieke kans om nationale en internationale toppers aan het werk te zien in uw eigen stad. We nodigen daarom alle Tongenaren uit om een kijkje te komen nemen aan de aankomststreep. Daar maakt u de eindstrijd van de wedstrijd live mee. De aankomstzone is gratis toegankelijk.

Omleidingen

Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd wordt het verkeer in Tongeren omgeleid.

 

Er is een kleine omleiding van 6.00 tot 15.00 uur en van 17.00 tot 20.00 uur. De Pliniuswal, Eeuwfeestwal, Elisabethwal en Albertwal zijn dan volledig afgesloten voor alle verkeer. De omleiding gaat via de Luikersteenweg, Molenstraat, Sabinuslaan, Cottalaan, Rode Kruislaan, St-Truidersteenweg, Legioenenlaan, Hasseltsesteenweg, Cesarlaan en Bilzersteenweg.

 

Vanaf 15.00 tot 17.00 uur krijgt de wedstrijd bovendien voorrang op het volledige lokale parcours en geldt er een verbod op parkeren en stilstaan. Dit lokale parcours wordt langs de volgende Tongerse straten verreden: Eeuwfeestwal, Pliniuswal, St-Maternuswal, 11e Novemberwal, 18e Oogstwal, Jaminéstraat, Maastrichtersteenweg, Viséweg, Waterstraat, Kruisvindingstraat, Heldenstraat, Neremsplein, Neremstraat, Kremersstraat, Neremweg, Overhaemlaan, Luikersteenweg, Albertwal en Elisabethwal.

 

Tijdens de wedstrijd (van 15.00 tot 16.45 uur) is enkel beperkt verkeer met de wedstrijd mee mogelijk op dit lokale parcours.

 

Tussen 15.00 en 17.00 uur zijn grote omleidingen gepland via Luikersteenweg, Diets-Heur, Rutten, Hoeise Kassei, Ruttermolenstraat, Romeinse Kassei, Rode Kruislaan, St-Truidersteenweg, Legioenenlaan, Cesarlaan, Bilzersteenweg, ’s-Herenelderen en Ketsingen (richting Maastricht) en Berg en Henis (richting Tongeren).

 

Tijdens de kleine omleiding blijven Q-parkings Centrum en Julianus bereikbaar. Bij de grote omleiding kan u altijd parkeren op de parking van het Pliniuspark (Fonteindreef).

 

Plannetjes:

- kleine omleiding

- grote omleiding + parcours

 

Bereikbaarheid parkings:

Kleine omleiding (6u-14u30 en 17u-20u)

-   P Velinx bereikbaar via achterzijde (Dirikenlaan)

-   P De Motten (vroegere B-plein) bereikbaar via normale rijroute

-   Q parking Centrum: bereikbaar

-   Q parking Julianus: bereikbaar

-   P Pliniuspark: bereikbaar

 

Grote omleiding (14u30-17u)

-   Q parking Centrum: continu bereikbaar

-   P Pliniuspark: bereikbaar

 

 

Baloise Belgium 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley