Nieuwsberichten 2018

 • Johnny en Linda winnen elk 500 euro met ambi.pas
  Linda Mulleners
  Johnny Stassen uit Sluizen en Linda Mulleners uit Rutten winnen als vierde en vijfde een 'Winterbudget met de ambi.pas'. Zij winnen elk 5.000 punten of 500 euro dankzij hun aankoop bij 'Electro Point', 18de Oogstwal en 'Hairpoint Niki', Sint-Maternuswal te Tongeren.
 • Jean-Marie Nys wint 500 euro met ambi.pas
  Jean-Marie Nys
  Jean-Marie Nys wint als eerste een 'Driekoningenbudget met de ambi.pas'. Hij wint elk 5.000 punten of 500 euro dankzij zijn aankoop bij brasserie 'Esquina', Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Euro-Children zoekt gastgezinnen
  Euro-children
  Euro-Children zoekt Vlaamse gastgezinnen voor kinderen uit probleemgebieden in Europa. Dit jaar worden er 25 kinderen verwacht waarvan 15 jongens en meisjes tussen 8 en 12 jaar voor de eerste maal in Vlaanderen op vakantie komen. Van deze laaste zijn er 9 uit het zuidoosten van Wit-Rusland, ongeveer 100 km van Tsjernobyl, en 6 uit Kroatië en Bosnië & Herzegovina.
 • Krokuskriebels in het Teseum en het GRM
  krokuskriebels
  Op zoek naar een fijne uitstap met het hele gezin in de krokusvakantie? De ronddwalende geest van kanunnik Stefanus ontvangt families als eregasten en neemt ze mee op ontdekking naar de middeleeuwse rijkdom van het Teseum. Jong en oud maken op een speelse en prikkelende wijze kennis met de talrijke schitterende kunstobjecten en het eeuwenoude gebouw.

 • Gemma wint 500 euro met ambi.pas
  Gemma Piette
  Gemma Piette wint als tweede een 'Driekoningenbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij kledingzaak 'Gerry Weber', Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Onderhoudssnoei laanbomen in Koninksem
  snoeien
  In Koninksem (woonwijk Binnenveld) krijgen de laanbomen (80 bomen) een onderhoudssnoei. De snoeiwerken starten in de week van 22 januari 2018 en worden uitgevoerd door de groenaannemer.
 • Monique wint 500 euro met ambi.pas
  Monique Rochus
  Monique Rochus wint als derde een 'Driekoningenbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij brasserie Ben's Café, Grote Markt te Tongeren.
 • Uitschrijven papieren telefoongids
  uitschrijven gouden gids
  Als milieubewuste gemeente kiest de stad Tongeren samen met FCR Media (uitgever van de Gouden en Witte Gids) voor een gezamenlijke verdeling van de telefoonboeken. Gebruik jij de papieren gids niet meer? Schrijf je dan uit.
 • Groepsaankoop zonnepanelen
  limburg_kiest
  Het Belang van Limburg en iChoosr zetten voor de tweede keer hun schouders onder de groepsaankoop zonnepanelen: Limburg kiest zonne-energie. Deze actie wordt mee bekend gemaakt door de provincie Limburg en de stad Tongeren. Dit geeft je een unieke kans om voordelig zonnepanelen aan te kopen en daarmee een duurzame keuze te maken; goed voor je portemonnee én het milieu.

 • 'Er was eens...' in de bib
  Sprookjestentoonstelling
  Nog tot en met 17 februari komen sprookjes tot leven in de bib met de tentoonstelling 'Er was eens...' Over rode kapjes, glazen schoentjes en huisjes van peperkoek. Kunstenares Micheline Vanderveken (o.a. Villa Verbeelding) creëerde een sprookjeswereld met levensgrote figuren uit papier-maché. De tentoonstelling kan doorlopend bezocht worden tijdens de openingsuren.
 • 'Open Call' MoMeNT
  Visual MoMeNT
  MoMeNT is de multidisciplinair Tongerse broeiplaats voor jonge kunstenaars die aan de slag gaan met het thema TIJD. MoMeNT nodigt uit: performers, muzikanten, schrijvers, kunstenaars, fotografen, filmmakers, architecten, ontwerpers, gamedesigners, street artists en andere artiesten. Deze creatieven krijgen de kans om onder professionele begeleiding en in interactie met elkaar hun project uit te werken.
 • Infomarkt windturbineproject Tongeren-Oost
  windmolen
  Op maandag 29 januari organiseren EDF Luminus en Elicio NV een infomarkt in Sportoase, Vrijheidweg te Tongeren. De infomarkt bezoeken kan van 16 tot 20 uur. Je kunt er terecht voor uitgebreide informatie en vragen over het project (ligging, motivatie, participatie,…). De projectverantwoordelijken van Luminus en Elicio zijn aanwezig.
 • Sabine wint 500 euro met ambi.pas
  Sabine Broes
  Sabine Broes uit Tongeren wint als vierde een 'Driekoningenbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Beauty Instituut Cleo, Stationslaan te Tongeren.
 • Valentijnshoppen
  Valentijnshoppen
  Het weekend van 3 en 4 februari kan je Valentijnshoppen in Tongeren. Op zondag zijn de winkels open van 13 tot 17 uur.
 • Infosessie: Pesticidevrij tuinieren
  pesticidevrij tuinieren
  Hoe pak je de tuin pesticidevrij aan? Hoe zit het met biologische bestrijdingsmiddelen? Wat kun je preventief doen?
  Donderdag 8 februari om 19.30 uur in de Ambiorixzaal van het Administratief Centrum Praetorium (Maastrichterstraat 10).

 • Sportkampen en speelpleinwerking tijdens de krokusvakantie
  speelpleinwerking
  Ben je op zoek naar leuke en toffe dingen om je vakantie zinvol in te vullen? Neem dan deel aan een van de sportkampen of de speelpleinwerking.
 • Carnaval
  carnaval - klein.jpg
  Het weekend van 10 februari viert Tongeren carnaval met op zaterdag 10 februari de jeugdstoet en op zondag 11 februari de grote carnavalstoet. Hier lees je meer over omleidingen, routes,...
 • Sabine wint 500 euro met ambi.pas
  Sabine Vanhove
  Sabine Vanhove uit Tongeren wint als eerste een 'Valentijnbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij 'Le Comptoir', Maastrichterstraat te Tongeren.
 • MoMeNT zoekt....
  moment - klein
  Moment zoekt productiemedewerkers, technieker en communicatiemedewerkers (stage/werkervaringsplek) voor de periode maart/april 2018. Heb jij een brede culturele interesse, houd je van theater, muziek, film, festivalsfeer en wil jij het festivalteam van Moment komen versterken? Stel je dan zeker kandidaat.
 • Gezocht: Enquêteurs Wandelen in Limburg
  Wandelen in Limburg
  Hou jij van wandelen en raak jij vlot aan de praat met mensen? Dan ben jij misschien de persoon die ze zoeken! Voor een studie over het Wandelen in Limburg, is het Regionaal Landschap op zoek naar vrijwilligers die één of twee keer per maand voor enkele uurtjes een korte bevraging willen afnemen van de wandelaars in de Limburgse wandelgebieden.

 • Haal uw huisvuilzakken af en vergeet uw gft-sticker niet
  GFT-sticker 2018
  Elk Tongers gezin betaalt een bijdrage aan Limburg.net voor de inzameling en de verwerking van het afval. In dat bedrag zit een hoeveelheid huisvuilzakken vervat, die u vanaf 5 februari (en dit tot het einde van het jaar) kunt afhalen bij één van de verdeelpunten. Het aantal huisvuilzakken hangt af van de gezinstoestand op 1 januari 2018.
 • Verkoop tweedehands materialen
  tweedehands materialen
  De stad Tongeren verkoopt een aantal tweedehands materialen: kopieermachine Canon, klepelmaaier, beugel om borduren te plaatsen, lampen, spiegel, stootkar en een hakselaar.
 • Verplaatsen voetgangersoversteek Sint-Truidersteenweg
  werk in uitvoering
  Tijdens de krokusvakantie verplaatst het Agentschap Wegen en Verkeer de voetgangersoversteek op de Sint-Truidersteenweg (N79) ter hoogte van de Romeinse Kassei. Zo kunnen de scholieren en andere voetgangers veiliger oversteken op de Sint-Truidersteenweg.
 • Huis van het Kind zoekt vrijwilligers
  Huis van het Kind klein
  Werk je graag met kinderen of hun ouders? Heb je een talent waarmee je anderen kan helpen? Dan ben jij misschien de vrijwilliger die het 'Huis van het Kind' zoekt?

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley